11 Ağustos 2009 Salı

Antrenman sistemleri, antrenman yorgunluğu,skill artışları hakkında öneriler

ANTRENMAN SiSTEMLERi :

Yardımcı antrenör ve yardımcı antrenörün +70 olması size çok büyük yarar sağlar.

1. Antrenman sistemi : 2 mevkili(defans ve ortasaha göbek) takımların en iyi şekilde verim alacağı sistemlerden biridir.

1.hafta 7 oyun kurma 7 savunma
2.hafta 7 ikili mücadele 7 pas kabiliyeti yada teknik (mevkiniz ağırlıklı olarak neyse ona göre düzenleyin)
kalan 1 kutu ise kondüsyon .

2. Antrenman sistemi :3 mevkili sistem.(savunma,orta saha göbek,golcü oyuncular için)

1.hafta 9 oyun kurma 5 ikili mücadele 1 kondüsyon
2.hafta 9 savunma 5 teknik 1 kondüsyon
3.hafta 9 golcülük 5 ikili mücadele 1 kondüsyon

3. Antrenman sistemi :4 mevkili sistemler için.(orta saha göbek,defans,golcü ve kanat oyuncuları için)

1.hafta 10 oyun kurma 5 teknik
2.hafta 10 savunma 5 ikili mücadele
3.hafta 10 kanatlardan oyun 5 kondüsyon
4.hafta 10 golcülük 5 ikili mücadele

4. Antrenman sistemi :tüm mevkiler


1.hafta 10 oyun kurma 5 teknik
2.hafta 10 savunma 5 ikili mücadele
3.hafta 10 kanatlardan oyun 5 kondüsyon
4.hafta 10 golcülük 5 ikili mücadele
5.hafta 10 kalecilik 5 pas kabiliyeti

maşallah her şeyi koyduk

5. Antrenman sistemi : 2 mevkili(defans ve ortasaha göbek) takımların en iyi şekilde verim alacağı sistemlerden biridir.bu antrenman sisteminde yardımcı antrenörün en az +85 olması gerekir çünkü daha azı ile denemedim.

takımınız defans ve orta saha göbek ağırlıklı ise :

her hafta 4 savunma,4 oyun kurma,4 ikili mücadele,3 teknik veriniz.(3 teknik yerine pas kabiliyeti veya kondüsyonda verilebilir.tabi isteyen başka antrenmanda verebilir)

takımınız forvet ve orta saha göbek ağırlıklı ise :

her hafta 4 golcülük,4 oyun kurma,4 ikili mücadele,3 teknik veriniz.(3 teknik yerine pas kabiliyeti veya kondüsyonda verilebilir.tabi isteyen başka antrenmanda verebilir)


not: bu antrenman sistemi her hafta sabit kalır hiç değiştirilmez..ben sadece 2 mevki ile ilgili örnek verdim,isteyen istediği mevkiye ayrı ayrı 4 çalışabilir.ancak en uygunu savunma ve ortasaha oyuncularının karışık olduğu takımlarda oluyor.


FORM ANTRENMANI HAKKINDA :

Bence form antrenmanı gereksizdir.
çünkü formu düşen oyuncunun formunu tutmak imkansızdır.
bunun yerine formu düşen oyuncular için isterseniz 15 kutu form verin faydasızdır.
ancak bunun yerine başka antrenman çalışırsanız o oyuncunun alacağı skiller ile Q'su artar.
formu artırmanın çeşitli yolları vardır.(bu saydıklarımın içinde benim düşüncelerimde vardır)
1-maçlardan galibiyet almalısınız(ateşli oyuncuların formu takımın durumuna göre değişir)
2-hırslı oyuncunuz varsa maçlarda oynatmalısınız(yedek kalırsa formu en aşağılara düşer)
3-yüksek bir takım piskoloğuna sahip olursanız formlar daha iyi olur.(takım piskoloğu formu etkiler)
4-çalışanların karakterini iyi karakterli almalısınız.
5-çok fazla oyuncu al sat yapımı takım ruhunu etkiler buda oyuncuyu etkiler.
6-ilk 11 de oynayan oyuncuların formu yedektekilere göre daha iyidir.
7-kötü karakterli oyuncuların formu oynaktır,50 nin altına düşebilirler.iyi karakterdeki oyuncular ise dengelidir.çoğu zaman yüksek olurlar.
8-oyuncunun antrenmandaki performansıda formu etkiler.vsvs çoğaltılabilir

TAKIMI GENÇLEŞTİRMEK İSTEYENLER İÇİN BAZI GENÇLEŞTİRME YOLLARI :

1-takım değeri 15 milyon ve üzeri olan menajerler rahatlıkla uygulayabilirler.
2-bu transfer ve gençleştirme operasyonunda takıma sadece ortasaha göbeği ve defans alınır.
3-takımın ilk 10 kişilik bölümünü satıp elnize geçen parayla +70 antrenör ilanı veriyorsunuz.ve en iyi gelen antrenörü alıp eğitime yolluyorsunuz.(1.250.000+900.000=2.150.000)
4-antrenör ilanı verdikten sonra oyuncu alımı için transfer piyasasından 0.8 18 yaşında 1.0 18 yaşında oyuncuları buluyor ve alıyorsunuz
not:mümkünse yaşına yeni girmiş,yetenekli veya çalışkan olmasına özen gösterin.sonradan çok faydasını göreceksiniz.(zaten çok büyük paralar gitmiyor 20.000 ila çok iyiyse 250.000 arası fiyatları vardır en fazla)
5-10 oyuncuyu aldıktan sonra aynı şekilde kalan 15 oyuncuyu satıp ya yerine paftan alacağınız oyuncuları monte ediyorsunuz yada transfer pazarından aynı şekilde oyuncuları alıyorsunuz.taki 25 kişilik listeyi dolduruncaya dek.
6-antrenörün ilanı sona erdikten hemen sonra hiç ara vermeden hemen +70 yardımcı antrenör ilanı veriyorsunuz ve antrenörün eğitimi bittikten hemen sonra onuda eğitime yolluyorsunuz.(oda 937.000 ve artık eğitim parası ne kadarsa artık)
7- transfer piyasasından aldığınız oyuncuların ana skillerinde yorgunluk varsa (preniz varsa yorgunlukları görürsünüz zaten premiumunuz yoksa eğer yorgunluk işareti varsa direk kovuyorsunuz ve yenisini almak için hemen operasyona devam ediyorsunuz.ucuzlar zaten uğraşmaya değmez yenisini alınız)
8-takımda oyuncular tamam ve ana skillerinde işaret yoksa dahi işimizi garantiye alıp 2 hafta boyunca ana antrenmanları çalışmıyoruz(savunma,ikili mücadele,oyun kurma)böylece oyuncular da antrenman yorgunluğu hiç oluşmuyor..
9-bu arayı verdikten sonra artık antrenör ve yardımcı antrenör 80+ olacaktır ve artık 2 haftalık 7+7+1 sistemini çok rahat bir şekilde çalıştırabiliriz.sonrasında ise oyuncuların hızlı geliştiğini çok rahat görebilirsiniz.eğer yardımcı antrenörünüz +85 ise o zaman 4+4+4+3 sistemini uygulayabilirsiniz.bu şekilde süper bir gelişim görürsünüz..
10-bu işlemleri yaptıktan sonra 15 milyonluk takımın elinde bile 8 milyon rahat kalır.bu parayı hiç harcamayın bırakın kasada dursun.ilerde oyuncu satmak zorunda kalmayasınız diye..
11-oyuncularla en az 17 hafta kontrat imzalayın.

not:daha fazla parası olan klupler daha yüksek Q'ya sahip oyuncuları alabilirler.antrenör ve yardımcı antrenör ilanını daha yüksek verebilirler.
7 milyonluk klüpler ve daha az takım değeri olan klüplerde çalışanları +60 alıp eğitime yollayıp,oyuncuları ucuza alarak sisteme geçebilirler.


ANTRENMAN YORGUNLUĞU :

Yardımcınızın +70 olması yorgunluğun azlığı açısından çok iyi olacaktır.
Bu sistemlerin hiç birinde yorgunluk oluşmaz.

7 verince (+80) yardımcılarda antrenman yorgunluğu 1 olur.
9 verince yorgunluk 3 olur.
10 verince ilk başlarda 3 sonrasında 4 olarak gafil avlar 3 haftalık 10 kullananları o yüzden denemeyin yazık olur

her hafta 3 kutudan yorgunluk oluşmaz.

Premiumu olmayıp 7 kullanmak isteyenler ve transfer piyasasından oyuncu alanlar,oyuncusunun yorgunluğunun olup olmadığını ana antremandaki performansına bakarak anlayabilir.21 yaş ve altı hemen hemen hiçbir mevki oyuncusu ana antrenmandan(+70 antrenör ve yardımcı antrenörle) 1 almaz.eğer sürekli 1 alan oyuncuları varsa antrenman dışı bırakmalıdır.

ÇALIŞANLAR HAKKINDA :
Bence Çalışanlara verdiğiniz ücretlere hiçbir zaman acımayın.çalışanlar verdiğiniz ücretin hakkını her zaman çıkarırlar.özelliklede antrenör ve yardımcı antrenöre verdiğiniz paralara acımayın.
sırf daha iyi verim alabilmek iki sezon evvel 75 lik antrenörü beğenmeyip 3 milyon ilanla 84 lük antrenör almıştım...



belkide goalunitedin en pahalı çalışanları bendedir.belkide en pahalı antrenör bendedir ama yinede 700.000 euro verene dek çalışanların ücretini azaltmayı düşünmüyorum ve yenilemeyide düşünmüyorum.bu antrenör ve yardımcı antrenör sayesinde bugün takımımı bu hale getirdim.umarım dikkate alırsınız..

STAD HAKKINDA :

Bana göre 5. lige kadar 20.000 üzerinde stad yapmak iyi değildir.ha çok büyük klupseniz ve artık parayı verecek bişey bulamadıysanız 40.500 e çıkarılabilir.ancak şu varki 40.500 üzerinde yapacağınız her türlü stad çalışması bana göre zarardan öte bişey değildir.hele takımınızda oyuncu boşlukları varken çok kötü bir seçim olur.
bir örnek : stadı 40.500 e basmak 5.000.000 euro ve konforu artırmakta çok büyük para.
bu stadın inşa süresi bitene dek bi sezonun yarısı bitiyor.diğer yarısından başlayalım hesaba.
9 haftada lig maçlarından 6. liglerde 260.000 yerine 360.000 gelecek.
buda 5 lig maçı dersek 100.000*5=500.000 yapar.
18 yaşında 1.4 çalışkan defans en fazla 2.000.000 alıp çok iyi bir antrenman sistemiyle ise adamı tam 1 sezonda 3.0 yaparsınız (ki dahada yükselir az daha beklerseniz mütiş fiyatlara satarsınız)onuda en az 6.000.000'a satarsınız.6.000.000/500.000=12 yani 12 kat para kazanmış olacaksınız ve stada basacağınız parada cebinizde kalacak ki bu en kötü ihtimal anlatımıdır çok daha iyi kar edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. kardeşim bu antreman sistemini biraz daha açabilirmisin.ben tamamen senin söylediğin gibi oynamaya başladım oyunu 2 gün oldu antrenör ilanı verdim +70. 6 oyuncu aldım 2.2 gücünde kaleci falan var 18 lik hepsi şimdi ne yapmalıyım senin oyundaki takımın ismini verebilirmisin?

    YanıtlaSil
  2. adam destan yazmışş daha ne açsın konuyu :D

    YanıtlaSil