11 Ağustos 2009 Salı

Forum Ceza Katalogu

Bir çok kullanıcının vediğimiz kartların birbirine uymamasından, veya ceza standartlarını bilmemelerinden dolayı kaynaklanan tepkileri oldu. Bu nedenle standart bir ceza kataloğu hazırlamaya karar verdik.

Bu kataloğun modlar arasında uyumla uygulanması elbette biraz zaman alacak ,ayrıca bazı zamanlarda bir moderatör diğer bir moderatörden farklı kararlar verebilecek, bu noktada biraz esneklik payının her zaman varolduğunu unutmayalım.

Verilen kararlar hoşunuza gitmediği zaman herhangi bir moderatöre direk olarak oyun içi mesajla veya irc üzerinden ulaşıp , saygılı ve düzgün bir anlatımla verilen ceza üzerine konuşabilirsinizAncak asla forumda cezalar üzerine konu açip, tartışmayınız.Forum üzerinde cezaların tartışılması kuralına uymayanlar gerekli yaptrımlara maruz kalacaklardır.



CEZA KATALOĞU


1.) SPAM yapmak, yani arka arkaya mesaj atmak , gereksiz fontlarin ve karakterlerin kullanımı , okuyucunun göz keyfini kaçıracak cinsten normal dışına çikan font kullanımı,gereksiz yere gülme ağlama kızma ve bunun gibi simgelerle atilan anlamsiz mesajlar. 2 PUAN


2.) Konulari ait oldukları bölüm dışına açmak veya zaten yeteri kadar güncel şekilde tartışılan bir konudan tekrar açmak. 2 PUAN
Dipnot: Konulari ait oldukları bölüm dışına açmak ceza sisteminde çevirilmemiş=Creating threads in the wrong subforum demek.
yeteri kadar güncel şekilde tartışılan bir konudan tekrar açmak =Creation of new threads containing allready discussed topics


3.) Genel Forum Kurallarına Uymamak (imza standartları dışına çıkmak , bkz: http://forum.goalunited.org/forumrules.php veya istenmeyen,izinsiz reklam yapmak,harici link kullanmak 2 PUAN




4.)Uygun olmayan dil kullanımı , günlük hayatla forumu karıştırmayıp olabildiğince uygunsuz kelime kullanımlarından kaçınız. 3 PUAN


5.) Hakaret 4 PUAN, direk olarak kişisel ağır hakaretler ise moderatörlerin insiyatifleri doğrultusunda forumdan uzaklaştırılma ile sonuçlandırılabilir.


6.) Moderatörlerin verdikleri kararlara uymamak , forumda cezalar üzerine tartışmak, ısrarla kapatılan bir konuyu tekrar açmak,uyarılara rağmen aynı tip mesajlara devam etmek. 5 PUAN

7.) İzinsiz olarak forumda başkalarına ait yazışma kayıtlarını yayınlamak,bir başkasının kişisel bilgilerini yayınlamak(Diğer üyelerin kişisel bilgilerini ( Özel Mesaj, E-posta, Sohbet Kayıtları) izinsiz olarak yayınlamak) 5 PUAN

8.) Sürekli başlık ile alakası olmayan mesajlar yazmak , özellikle hata bildirimi bölümünde ve forumun diğer alanlarında konunun içeriği dışında mesajlar atıp konuyu dağıtmak 2 PUAN



9.) Diğer ülke forumlarında o ülkenin dili haricinde mesaj atıp ,spam yapmak 2 PUAN


Prensipler,uygulama yöntemleri :


1. Temiz bir sicili,yani hiç kartı olmayan bir kullanıcı , ilk hatasında sarı kart alır ,bu kartın herhangi bir yaptırımı yoktur ve kullanıcının dikkatini çekmesi amacıyla verilir, kullanıcının yaptığı yanlış tutum hakkında bilgi sahibi olmasıdır amaç.


2. Türkçe forum alanında ne yazikki dikkatsizliklerin daha fazla olmasından dolayı bir sarı kartı olan kullanıcıya ikinci yanlış tutumunda ikinci sarı kart verilir,bu sayede kullanıcılara karşı esneklik sağlamayı amaçlıyoruz,ancak sarı kartların daha kolay çıkmasına yol açılacağı unutulmamalı, bu moderatörler tarafından son uyarıdır.Bundan sonraki yanlış tutumlar ceza kataloğunda belirtilen şekillerde değerlendirilir.


3. Forumda 10 ve altında mesajı olan yeni kullanıcılarımıza ilk olarak tölerans süresi tanıyoruz, ve onların yanlış tutumlarında ufak bir sözlü uyarı ile yetiniyoruz ve kart vermiyoruz.

4. Aynı zamanda tabiki tecrübeli üyelerimize de ufak hatalarında hemen kart vermiyoruz (burda yukarıda bahsettiğimiz
moderatörlerin töleransi ve kendi insiyatifleri devreye giriyor)


5. Ancak tam tersi olarak bütün kullanıcılar gerekli görüldüğü taktirde direk kırmızı kart alabilirler veya forumdan uzaklaştırılabilirler.Mesela bir başka kullanıcıyı direk olarak aşağılamak , forumda bilerek reklam yapmak vb. nedenlerden ceza kataloğunun ve yeni kullanıcı standartlarının dışına çıkılarak direk olarak kırmızı verilmesi mümkün.



6. Forumun Sohbet odasi , geyik , taraftar Birlikleri ve Kişisel Sayfalar ve UNİTED kupa-ligleri bölümünde 1.) numarali kural geçerli değildir.







Kartların etkileri :

Sarı kartlar ceza siciline herhangi bir puan işlemesi yapmazlar, kırmızı kartlar ise yukarida listelendiği şekilde veya gerekli görüldüğü takdirde moderatörler tarafindan istenilen puan miktarı belirtilerek kullanılabilirler.Kartların sicildeki puan etkisi 12 aydir, moderatör gerekli gördüğü durumlarda kartın süresini 36 aya kadar çıkartabilir. Ceza süresi sonunda kullanici bilgilerinizde cezanız kalır ama süresinin bittiği belirtilier, yanı o anki puan sayınıza etki etmez.Ayrıca forumun türkçeye çevrilmemiş bir kısmı ise cezalar geri alındığında yazan uyarıdır.


zurückgenommen =geri alındı

Bu durum bir yetkilinin cezanızı iptal ettiği anlamına gelir, sicilinizde gözükür ancak puan sayısına bir etkisi yoktur.

Kaç ceza puanı ne kadar forumdan uzaklaştırır :


* 10 Puan = 1 Gün
* 15 Puan = 7 Gün
* 20 Puan = 1 Ay
* 30 Puan = 3 Ay
* 40 Puan = 6 Ay
* 50 Puan = Süresiz UZAKLAŞTIRMA

(Forumdaki nickname üzerine tiklayip profilden cezalarinizin durumunu görebilirsiniz

Bu kurallar duyurularda yayınlandıkları anlardan itibaren geçerlidirler. Özellikle hakaretler ve uygunsuz dil kullanımında moderatörlerin tölerans göstermeleri daha az olacaktır.Forum ortamında herkezin birbiri ile saygılı ve anlayışlı konuşmasını istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder