11 Ağustos 2009 Salı

Turkiye kupası geliyor

rkiye Kupası Geliyor
Arkadaslar sizinde daha önceden fikirlerinizde belirttiğiniz üzere Turkiye Kupasi geliyor. Hepimize hayirli olmasını temenni ederiz. Ayin 13. gününde start alacak olan maclar bahsi geçen Türkiye Kupası maclaridir.

Bazilarininda onceden dusundugu gibi bu sezon ulusal kupa maclarini oyuna ekledik. Butun takimlarin otomatik olarak katilabilcegi ulusal bir kupa olacak. Kupa sistemi şu şekilde olacaktır.

1. Kupa Sayisi

Her ulkede 1. kumeden 6. kumeye kadar olanlar bir kupada, 7. kumeden sonra her kume icin bir kupa sistemi olacaktır.

**Mesela ispanya da toplam 8 kume oldugu icin 3 kupa olacaktır. Şöyleki 1-6 arasi ligler için bir kupa, 7. ligler icin bir kupa ve 8. ligler icin bir kupa... Turkiyede tabiki bu kupa sayisi daha fazla olacak. (Lig sayısının fazla olması nedeniyle)

2.Mac Sayisi

Eğer bir ulkenin 5 ten fazla kumesi varsa, kupa 14 mac gununden olusacaktır. 5 ve 5 ten az kumesi olan ulkelerde mac sayisi azalacaktır.

Kupa sisteminde asagidaki duzenleme gecerlidir.

kume sayisi mac gunu
5 12

4 10

3 8

2 6

1 4

3. Joker Sistemi

Kupa K.O - sistemi(tek macli eleminasyon sistemi) ile oynanacaktır. Eleme usulü ile oynanan maçları kazanan takım bir üst tura çıkacaktır. İlk turda ulkenin butun takimlari kupaya katilacak. Kupayi kazanan takimin belirlenmesiyle kupa sistemi sona erecektir.

Bu K.O sistemi icin belirli sayida katilimci gerekmektedir. Bu sayiya ulasilamadiği zaman joker sistemi devreye girecektir ve bu jokerler dagitilacaktir. Bu jokerlerin sayisi kupa maci oyuncu kapasitesinden, gercek katilimcilarin sayisinin cikarilmasi ile belirlenecektir. (Kontenjan)

Sadece ilk turda joker dagitilacak sekilde kupa maci, oyuncu kapasitesi ayarlanacaktır. Eger bir takim joker almissa o mac yapmaksızın bir üst tura çıkacaktır. tabii ki mac oynanmayinca dirilik dusmesi veya mac gelriide olmayacak.

Jokerlerlerin dagitilmasi bir ulkenin kac tane kumesi olduguna baglidir. 1 den 6 ya kadar ki kumelerin kupasi icin jokerler, mevcut olan kumelere bagli olarak soyle dagitilmistir.


Kumeler---joker sayisi---butun lig---ligde 7. siraya kadar---kalan joker

1 -----------6------------ (0)-----------(0) ------------- 6

2 ----------14-------------1 ----------- (0)--------------4

3-----------46-------------1 ----------- 2 --------------8

4 ----------174 -----------1,2 -----------3 --------------12


5 ----------686 ----------1,2,3-----------4---------------28


6 ---------2734----------1,2,3,4----------5---------------92



Aciklamalar:

-joker sayisi: İlk turda ne kadar joker dagitildigi gosteriliyor

-butun lig: Bu ligin butun takimlarina joker veriliyor.

-ligdede 7.siraya kadar: Bu ligde 7. siraya kadar olan butun takimlar joker kazaniyor.

-kalan joker: Butun jokerler sozu edilen liglere dagitildiktan sonra geriye kalan jokerler. (bunlar arta kalan takimlara tesadufi olarak sistem tarafından dagitilacaktır.)


7. kumeden sonra butun kumlerdeki liglerin ilk 6 takimi otomatik joker alirlar. Burada oncelikli olarak aktif manajerler joker alir. Eger daha fazladan joker kalmissa bunlar Dummyslere (inaktifler) dagitilir. Eger joker sayisi aktif manajelerin sayisindan az ise bu aktif manajerlere tesadufi olarak dagitilir.

Jokerlerin dagitilmasi icin baz alinan lig deki siralama ilk maca kadar olan ligdeki yeni siralamadir. Bu ilk maca kadar lig siralamasindan gorulur. (Kacinci oldugunuza bağlıdır.)

Ligdeki siralama soyle yapilmistir. İlk olarak o ligde gecen sezon oynamis takimlar, sonra ust lige cikanlar ve en son olarak inaktif takimlarin cekilmesiyle ust lige kaydirilanlar seklinde olmustur.

4. İç saha hakki

Jokeri olmayan takimlar rankig lerine gore iki buyuk gruba ayrildilar. İlk grupta ranking'i yuksek gruplar ve dummy'ler, diger grupta ise dusuk ranking'i olan manajerler ve dusuk rankig'i olan menajerler, maclarini kendi sahalarinda oynayacaklar ve tesadufi olarak oteki gruptan takimlar secilecektir. Bu her turda tekrarlanacaktır.

5. Mac tarihleri

Mac gunleri, dostluk maclarinin yapildigi gunde yapilacaktir. Kupaya katilan takimlar o hafta icin dostluk maci ayarlayamacaktır. Tabiki jokeri olan takimlarda buna dahildir.

6. Ödüller

1-6 kumelerin kupa sampiyonu 500.000.-€uro kazanacaktır. İkinci 200.000 €uro kazanacaktır. Yari finalin iki kaybedeni ise 100.000 €uro kazanacaktır.

7. ve daha alttaki kume kupalarini kazanacak takim 250.000 €uro, ikinci 100.000 €uro ve yari finale kalan iki takim 50.000 €uro kazanacaktır.

**(Odullerin miktari oyunun ekonomik gidisatina gore sonradan degisebilir.)

7. Ekler

- Dummys ler de kupa maclarina katilirlar.

- Sponsorlar kupa maclari icin para odemezler.

- Kupa maçlarındaki seyirci sayısı, Lig maçlarına oranla daha fazla olacaktır. Mac gelirlerinin yarı yarıya olacaktır.

- Lig maclarinin butun etkileri burda da gecerli olacaktır. Bunun anlami dirilik kaybi, tecrube artisi vs.vs. ( butun her etki ayni olacaktır.)

- Macta gorulen kartlar, lig maclarina yansimaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder